Kopi Loewak

  • P Eelco van Wieringen

    Ik ben een wijnman, op het wijnequevalent van het prikbord (waar ik modereer) ben ik vaak te vinden. Maar nu staat er een flesje bier voor mijn neus waar ik meer van af wil weten. Dus aan jullie:

    Kopi Loewak, Brouwerij de Molen

    Gebrouwen: 8 maart 2010

    Gekocht bij Wijs & zn, € 6.50 voor 18 cl (Firma die tevens de Kopi leverde)

    Vertel!

    Salut,

    Eelco

  • pinkgron

    Eelco

    Even op de site van brouwerij de Molen gezocht e voila:

    http://www.brouwerijdemolen.nl/index.php/nl/component/content/article/177-de-molen-kopi-loewak.html

    Ik verzamel zelf etiketten van bieren die ik zelf heb gedronken, deze helaas nog niet gezien.

    vriendelijke groet

    Harry Pinkster

    Bierverzamelaar etiketten zelf gedronken bieren en

    materiaal Groningse brouwerijen.

    http://www.pinkgron.nl/bierhome.htm

  • P Eelco van Wieringen

    Zeg Harry, ik zie dat de Kopi zelfs niet op de lijst van niet door jou gedronken bieren staat. Kennelijk scoorde ik een unicum (net als het treffen van de persoon met 8200+ bieren op zijn conto).

    Wat zal ik er eens bij koken?

    Kijk verder even hier: http://wijn.startpagina.nl/prikbord/14118368/kopi-loewak#msg-14118368. De sites hebben veel gemeen.

    Salut,

    Eelco

  • pinkgron

    Eelco

    Ik ben geen kok, maar wel een enorm liefhebber van dit soort uitgesproken bieren

    Hier hoef ik op zich niets te eten bij, van het bier alleen al kan ik enorm genieten ;-)

    Op de site van Ramses Bier staat wel een recept met Shire Stout. Komt niet helemaal overeen met die van de molen,

    maar dichtbij genoeg. De beste website over koken en bier is die van Han Hidelgo, maar daar zag ik zo snel geen overeenkomstig bier staan!

    Een unicum wil ik niet zeggen, maar bijzonder zeker.

    Het probleem bij bieren van de Molen is dat er een zekere exclusiviteit op zit waardoor je ze niet overal kunt krijgen

    Voeg daar aan toe dat ze heel veel met recepten expirimenteren (in de goede zin van het woord) waardoor soms kleine nuance verschillen weer een nieuw bier opleveren.

    En dan zijn ze ook nog aardig aan de prijs (voor bierbegrippen dan) Soms sta ik voor een schap en dan kan ik kiezen tussen drie nieuw bieren of een nieuw bier van de Molen.

    Dan kies ik nog wel eens voor de drie ipv de ene.

    wijnstartpagina bekijk ik heel zelden. Op een of andere manier heb ik problemen met de echte wijnliefkenner. Moet je me maar niet kwalijk nemen. Over bier wordt te vaak dedain gedaan.

    Blijkbaar te gewoon, terwijl er zoveel bijzonders is. En het proces van bierbrouwen wordt vaak schromelijk onderschat, zeker als je het over zulke bijzondere bieren hebt als jij nu noemt.

    Volgens mij zouden we allemaal vooral moeten waarderen wat voor bijzonders er is en iedereen in zijn waarde laten en respecteren. Dat mis ik nog wel eens.

    Vind het prachtig dat jij in elk geval kunt genieten van een speciaalbier!

    Drink zelf nooit wijn, dat is geen onwil maar vooral omdat ik zoveel bieren op voorraad heb er simpelweg niet aan toe kom. Er staan nu ook minstens 150 flessen op me te wachten.

    Ik zou zeggen: Proost en geniet ervan !

    Groeten

    Harry Pinkster

    Bierverzamelaar

    http://www.pinkgron.nl/bierhome.htm

  • Ruud

    Hi Eelco,

    Bij dit soort bittere bieren adviseer ik een bittere chocolade (70 tot 80% cacao)

    Je heb daarvan ook van Cote d'Or een variant met sinaasappel.

    En deze combinatie gebruiken als dessert.

    groetjes,

    Ruud

  • jenny.hmns

    Zomaar wijnmensen op het bierforum ;-)

    Eelco laat je op het wijnpb ook weten hoe het afloopt

    Jenny