Hallo, het hier gegeven recept is geen pils maar een witbier. Scheelt nogal dacht ik zo. Het voorbeeld van de hobbybrouwen site klopt (natuurlijk) wel.
gr
MO
moderator hobbybrouwen.nl forumNelis schreef:
>
> Hallo Surfer
>
> Dit is mijn recept voor een Licht smalbier voor 8,5 liter bier.
>
> Ingrediënten zijn.
> Pilsmout 1.750 gram
> Tarwevloken 750 gram
> Havervlokken 125 gram
> Hallertauerhop bloemen (gedroogt) 45 gram (laaste 15 minuten
> 5% mee koken)
> Sinaasappelschil (geraspt) 14 gram (1 sinaasappel
> gebruikt)
> Koriander 4 gram
> Ciroenzuur 3 gram
>
> Maischwater:
> 7 liter water gewoon kraanwater.
>
> Spoelwater
> 7 liter gewoon kraanwater van +/- 78 graden.
>
> Maischschema:
> Temp 53graden 63graden 72graden 78graden
> Tijd 25minuten 60minuten 10minuen 3minuten
>
> Kooktijd van het wort:
> 60 minuten
>
> Gist:
> Wyeast belgiam white
>
> SG waarde
> Meting voor de hooft gisting 1055 SG
> Meting voor de ondergisting 1011 SG
>
> Voor het geborteld word moet er 45 gram suiker door het jong
> bier gedaan worden.
> De flesjes 14 dagen weg zetten bij 27 graden.
> En dan de flesjes een maand weg zetten bij 15 graden.
>
> En dan PROOST!!!