bierbrouwen

  • surfer

    Als eindwerk moet ik zelf bier brouwen en analyseren. Analayses heb ik ondertussen al genoeg gevonden, maar kan iemand mij alstublieft een recept doorsturen voor de bereiding van een pils bier???

    Aangezien ik het voorlopig stuk van mijn eindwerk moet afgeven na de krokusvaktantie en ik nu mijn stage aan het uitvoeren ben heb ik namelijk niet genoeg tijd meer om zelf een heel recept in elkaar te knutselen…

  • Joost vd Heuvel

    probeer deze link maar eens.

    http://www.hobbybrouwen.nl/recept/pilsener.html

    succes.

    Joost

  • Nelis

    Hallo Surfer

    Dit is mijn recept voor een Licht smalbier voor 8,5 liter bier.

    Ingrediënten zijn.

    Pilsmout 1.750 gram

    Tarwevloken 750 gram

    Havervlokken 125 gram

    Hallertauerhop bloemen (gedroogt) 45 gram (laaste 15 minuten 5% mee koken)

    Sinaasappelschil (geraspt) 14 gram (1 sinaasappel gebruikt)

    Koriander 4 gram

    Ciroenzuur 3 gram

    Maischwater:

    7 liter water gewoon kraanwater.

    Spoelwater

    7 liter gewoon kraanwater van +/- 78 graden.

    Maischschema:

    Temp 53graden 63graden 72graden 78graden

    Tijd 25minuten 60minuten 10minuen 3minuten

    Kooktijd van het wort:

    60 minuten

    Gist:

    Wyeast belgiam white

    SG waarde

    Meting voor de hooft gisting 1055 SG

    Meting voor de ondergisting 1011 SG

    Voor het geborteld word moet er 45 gram suiker door het jong bier gedaan worden.

    De flesjes 14 dagen weg zetten bij 27 graden.

    En dan de flesjes een maand weg zetten bij 15 graden.

    En dan PROOST!!!

  • MO

    Hallo, het hier gegeven recept is geen pils maar een witbier. Scheelt nogal dacht ik zo. Het voorbeeld van de hobbybrouwen site klopt (natuurlijk) wel.

    gr

    MO

    moderator hobbybrouwen.nl forumNelis schreef:

    >

    > Hallo Surfer

    >

    > Dit is mijn recept voor een Licht smalbier voor 8,5 liter bier.

    >

    > Ingrediënten zijn.

    > Pilsmout 1.750 gram

    > Tarwevloken 750 gram

    > Havervlokken 125 gram

    > Hallertauerhop bloemen (gedroogt) 45 gram (laaste 15 minuten

    > 5% mee koken)

    > Sinaasappelschil (geraspt) 14 gram (1 sinaasappel

    > gebruikt)

    > Koriander 4 gram

    > Ciroenzuur 3 gram

    >

    > Maischwater:

    > 7 liter water gewoon kraanwater.

    >

    > Spoelwater

    > 7 liter gewoon kraanwater van +/- 78 graden.

    >

    > Maischschema:

    > Temp 53graden 63graden 72graden 78graden

    > Tijd 25minuten 60minuten 10minuen 3minuten

    >

    > Kooktijd van het wort:

    > 60 minuten

    >

    > Gist:

    > Wyeast belgiam white

    >

    > SG waarde

    > Meting voor de hooft gisting 1055 SG

    > Meting voor de ondergisting 1011 SG

    >

    > Voor het geborteld word moet er 45 gram suiker door het jong

    > bier gedaan worden.

    > De flesjes 14 dagen weg zetten bij 27 graden.

    > En dan de flesjes een maand weg zetten bij 15 graden.

    >

    > En dan PROOST!!!