Beste mensen,
Ik heb gehoord van de intrebrew fustenkast. Een koelkast waar een vat bier in staat en waar bovenop een tapkraan id gemonteerd.Dit systeem is voor de horecca met een lage bieromzet.
het bier zou met dit systeem 3 weken houdbaar zijn. Naar analogie van dit principe heb ik een koelkast omgebouwd en daar een tapkraan bij gemonteerd. Aan de achterkant van de koelkast komet een dun slangetje wat naar de tapkraan gaat en een koolzuurleiding voor naar een koolzuurfles. So far so good.Een futsje Jupiler aangesloten en wat blijkt? Het bier is na anderhalve week alniet meer te drinken.
Hoe kan dit?Wie heeft ervaring met de interbrew fustenkast? Met name de volgende vragen spelen door mijn hoofd:
- moet je de bierleiding doospoelen voordat het vat leeg is?
- zo ja, hoe doe jed it zonder dat er zuurstof bijkomt?
- kan het feit dat er tussen de koelkast en de tapkraan de bierleding zo'n 20 centimeter ongeisoleerd is kwaad?
- welke tips en tricks zijn er om de houdbaarheid van fusten te verlenegen?
alvast bedankt voor jullie reacties?
groet,
Midas