vragen over bierbrouwen

  • marielle

    hoi ik heb een project over bierbrouwen

    en ik heb een aantal vragen……

    21. Hoe lang moet gebotteld bier staan, voordat je het kunt drinken

    20. Waarom moer er een theelepel suiker toegevoegd worden aan het bier voordat het flesje dicht gaat?

    17. Waarom moet er wel co2 kunnen ontsnappen, maar mag er geen o2 bij het gisting proces komen

    18. Waarom stopt het gisting proces

    ik hoop dat u hier antwoord op kan geven

  • clementine

    vraag 21

    dat hoeft niet

    vraag22

    dan gist ie na op de fles en vormt zich een residu en koolzuur alla duvel

    vraag 23

    is de zgn secundere gisting dit gaat zonder 0 2 en anders ontploft ie

    vraag 24

    omdat alle suikers vergist zijn

  • Martijn

    21. een paar dagen dan is de nagisting voltooid, sommige bieren moeten langer staan om een betere smaak te krijgen.

    20. zie antwoord Clementine

    17. zie antwoord Clementine

    18. zie antwoord Clementine of het alcohol percentage heeft zijn maximum bereikt(ong. 12% tot 14%) of als er teveel druk op staat(eigenlijk alleen bij nagisting)