Schuimkraag??

  • Larisa

    Ok, wie kan mij helpen met de volgende vragen?

    -Wat is een schuimkraag, waar bestaat het dus uit?

    -Wat veroorzaakt de schuimkraag?

    -Hoe komt het dat het bier dood slaat, en wat is dat eigenlijk het dood slaan van bier?

    -Waarom slaat het ene bier eerder dood dan het andere bier? Welk verschil is er dus belangrijk?

    Als iemand ons kan helpen, alvast bedankt!!

    Groetjes Larisa en CO.

  • P.Tent

    eesn even kijken. Ik weet niet of ik alle vragen kan beantwoorden, maar de simpelste manier is om in het boekje; Gids voor de bierliefhebber van Josh Levental, even te lezen.

    Anders mail me maar.

    Moi

  • leendert bos

    Hallo Larisa

    Ik kan je wat vertellen wat het is dat bier dood slaat.

    Zover ik weet als bier doodslaat kan zijn dat het bierglas niet goed gespoeld is.

    Of dat het glas vet is zie maar als je eet wat een beetje vet is en je neemt een

    slokje bier dan gaat het schuim weg.

    Zo Larisa ik hoop dat ik het goed uitgelegt is.

    Groetjes van mij leendert bos zwaagwesteinde friesland

    . Larisa schreef:

    >

    > Ok, wie kan mij helpen met de volgende vragen?

    > -Wat is een schuimkraag, waar bestaat het dus uit?

    > -Wat veroorzaakt de schuimkraag?

    > -Hoe komt het dat het bier dood slaat, en wat is dat

    > eigenlijk het dood slaan van bier?

    > -Waarom slaat het ene bier eerder dood dan het andere bier?

    > Welk verschil is er dus belangrijk?

    >

    > Als iemand ons kan helpen, alvast bedankt!!

    >

    > Groetjes Larisa en CO.

  • leendert bos

    Hallo Larisa

    Ik kan je wat vertellen wat het is dat bier dood slaat.

    Zover ik weet als bier doodslaat kan zijn dat het bierglas niet goed gespoeld is.

    Of dat het glas vet is zie maar als je eet wat een beetje vet is en je neemt een

    slokje bier dan gaat het schuim weg.

    Zo Larisa ik hoop dat ik het goed uitgelegt is.

    Groetjes van mij leendert bos zwaagwesteinde friesland

    . Larisa schreef:

    >

    > Ok, wie kan mij helpen met de volgende vragen?

    > -Wat is een schuimkraag, waar bestaat het dus uit?

    > -Wat veroorzaakt de schuimkraag?

    > -Hoe komt het dat het bier dood slaat, en wat is dat

    > eigenlijk het dood slaan van bier?

    > -Waarom slaat het ene bier eerder dood dan het andere bier?

    > Welk verschil is er dus belangrijk?

    >

    > Als iemand ons kan helpen, alvast bedankt!!

    >

    > Groetjes Larisa en CO.

  • willem

    Beste Larisa en Co.

    De schuimkraag bestaat uit eiwitten en koolzuurgassen.

    De hop(bitterstof) zorgt voor de stabiliteit van het schuim.

    Vet zorgt voor het neerslaan van de schuimkraag.

    Als het bier te koud geserveerd wordt, dan wordt de koolzuur vast gehouden in het bier, en is er bijna geen schuimkraag.

    Als het bier te warm wordt geserveerd, dan is er bijna alleen maar schuim.

    Temperatuur die aangegeven wordt op het etiket, is dus van invloed op de schuimkraag.

    Groetjes een bierbrouwer.