opzetten van een brouwerij

  • kasper marrink

    geachte bier kenners/liefhebbers.

    ik heb een grote vraag , ik heb een grote wens om een brouwerij.

    op de poten te zetten , maar de vraag is wat heb ik zo al nodig.

    de capiciteit is is vanaf 1000 liter per maand en daarna veel meer.

    waneer het goed draaid of waneer ik genoeg afname heb.

    wie kan mij meer info verschaffen hoe een brouwerij te beginnen.

  • Nico Vonk

    Kasper,

    De koperen (!) ketels (en in feite de hele brouwerij) van Brouwerij De Gans in Goes zijn al enige tijd te koop, omdat de huidige brouwers moeten gaan stoppen. Men probeert de hele brouwerij over te doen, zoals die nu draait in het Ambachtscentrum aldaar, maar misschien kan je de installatie zelf (brouwketel van ongeveer 150 liter) overnemen.

    Proost,

    Nico

    PS: als je commercieel wilt gaan brouwen, worden er wel heel veel vergunningen vereist, alleen al voor een vestigingsplaats. Daarom zit bijvoorbeeld brouwerij De Schelde in 's Gravenpolder in Zeeland en niet in Bergen op Zoom. Bezint eer gij begint!