moutsiroop

  • Edgar

    Maischen is leuk, maar met moutsiroop wordt je keuken wat minder vies! Ik brouw dus met siroop (lekker aroma!) maar het is een beetje lastig te krijgen. Er is een adres in Leiden, maar dat ben ik helaas kwijt. Weet iemand een verkooppunt? Liefst niet te ver van Amsterdam. En hoe zit het nou eigenlijk met de houdbaarheid?

  • Peter Stam

    Edgar,

    je kunt bij Dorgisterij vanGelder in de vanWoustraat kun je moutextract zowel in poeder als in siroop kopen.

    echter een kleine kanttekening moutextract is ontwikkeld voor de dieetkeuken maar voor de begginende brouwamateur heel goed te gebruiken maar zal nooit het resultaat van maischen kunnen benaderen. Natuurlijk is een goed bier gemaakt met moutextract altijd nog beter dan een slecht bier welke gemaakt is volgens het ambacht maar toch…… Ik heb vroeger ook met moutextract gebrouwen maar het resultaat van mijn bier welke ik zelf gemaischt heb is 10 x beter. Ik zou dus zeggen neem de moeite en maak bier op de ambachtelijke methode.